Auton peseminen

Auton hoidon kulmakivi on auton peseminen. Peseminen poistaa maalipinnalta kaikkea irtonaista likaa kuten pölyä tai lintujen jätöksiä. Säännöllisesti pesty pinta pitää auton hyvännäköisenä, sekä suojaa maalipintaa ikääntymiseltä ja korroosiolta. Peseminen kannattaa jakaa kahteen eri vaiheeseen eli esipesuun ja varsinaiseen pesuun.

Esipesu

Esipesussa poistetaan karkea lika koskematta mekaanisesti auton pintaan. Näin saadaan irtolika, kuten hiekka pois pinnalta, jolloin se ei naarmuta auton lakkapintaa varsinaisen pesun yhteydessä. Esipesu voidaan suorittaa joko huuhtelemalla auto tai levittämällä painepesurilla esipesuvaahto. Kesäkaudella sopiva esipesuvaahtona toimii esimerkiksi Meguiar’s Ultimate Snow Foam (G191532EU). Talvikaudella huipputuotteena suolanpoistava MacSerien Superfoam (mac44+-5). Talvikaudella tarvitaan myös pien ja raudanpoistoa. Tähän sopii esim. Prickbort MAC124-1 -pienpoisto ja raudanpoistoon Meguiar’s Ultimate All Wheel Cleaner (G180124)

Varsinainen pesu

Varsinaisessa pesussa auton pinnat pestään mekaanisesti joko sienellä tai mieluummin mikrokuituisella pesukintaalla, kuten esimerkiksi Meguiar’s Wash Mitt (X3002). Kahden ämpärin tekniikka on suositeltavaa, joka tarkoittaa, että ämpäriin 1 laitetaan pesuvälineen huuhteluvesi ja ämpäriin 2 pesuvesi shampoolla. Auton pinnalta tultaessa pesuväline huuhdellaan ämpärissä 1 ennen kastamista ämpärin 2 pesuveteen. Näin saadaan auton pinnalta tarttuneet likapartikkelit pois pesuvälineestä ja pesuvedestä.
Kunnon pesuämpäri (Meguiar’s RG203) on tilava ja siinä on pohjalla lianerotusritilä (Meguiar’s Grid Guard X3003) estämään hiekan tarttumisen pesuvälineeseen.

Varsinaisessa pesussa on mahdollista valita pintaa hoitava shampoo, kuten Meguiar’s Deep Crystal Car Wash (G10464) tai halutessa vahaa sisältävä shampoo Meguiar’s Ultimate Wash & Wax (G17748). Vahaa sisältävä shampoo lisää pohjalla mahdollisesti olevan vahasuojan kestoa ja kiiltoa. Mikäli aiot vahata auton pesun jälkeen kannattaa käyttää syväpuhdistavaa shampoota, kuten Meguiar’s Wash Plus+ (G25024EU) jolla saavutat syväpuhtaan tartuntapinnan vahausta varten.

Vanteet ja renkaat

Vanteiden ja renkaiden pesuun on tarjolla hapollisia ja hapottomia pesuaineita. Aina turvallinen vaihtoehto kaikille vannetyypeille on tehokas ja ph-neutraali raudanpoistoa sisältävä vannepesu esim. Meguiar’s Ultimate All Wheel Cleaner (G180124). Vanteisiin tarttuu usein jarrupölyä, joka sisältää rautahiukkasia. Vannepesun sisältämät raudanpoistoaineet puhdistavat jarrupölyn ja sen sisältämät rautahiukkaset pois.

Kuivaaminen

Kuivaus on erittäin tärkeä osa auton pesua. Kuivaamalla vältetään kuivuneiden vesipisaroiden jättämät vesileimat pinnalla, eikä pöly tartu märkään pintaan. Kuivauksen yhteydessä voi pinnalle levittää myös lisäsuojaa sumuttamalla märälle pinnalle Meguiar’s Ultimate Quick Detaileria (G201024) tai Meguiar’s Hybrid Ceramic Detailer (G200526) ennen pyyhkimistä. Kuivaus helpottuu ja pinta saa lisäsuojaa sekä -kiiltoa. Kuivauspyyhkeeksi suosittelemme Meguiar’s Superior Drying Towelia (X1802EU)

Astianpesuaine autonpesussa

Yleinen harhaluulo on, että astianpesuaine on turvallinen valinta auton pesuun. Ei pidä paikkaansa! Astianpesuaine on kehitetty poistamaan kaiken pestävältä pinnalta saaden sen narskuvan puhtaaksi. Täydellisen puhtaalla maalipinnalla ei kuitenkaan ole mitään suojaa. Säännöllisellä käytöllä astianpesuaine poistaa maalipinnalta myös vahan, silikonit ja polymeerit. Tämän jälkeen se pääsee poistamaan maalipinnalta myös öljyjä, mikä edesauttaa pinnan hapettumista. Kaikki Meguiar´sin autonpesutuotteet ovat pH-neutraaleja ja kehitetty nimenomaan tehostamaan maalipinnan ulkonäköä ja suojaa.

Auton suojaaminen pesun jälkeen

Vahaaminen suojaa auton maalipintaa ulkoisilta tekijöitä päällystämällä sen vahoilla, polymeereillä, hartsilla ja silikoneilla. Suojaamisen lisäksi vahaus lukitsee auton pinnalle kiillon, mikä lisää kirkkautta, syventää tummia värejä, aikaan saa voimakkaan veden beading-efektin sekä poistaa kevyitä pyörteitä vahan koostumuksesta riippuen.

Kaikki Meguair´sin vahat ovat turvallisia kirkaslakoille, ja vahoja löytyy niin kiinteinä ja nestemäisinä sekä sumutteena aerosolimuodossa riippuen omista mieltymyksistäsi. Jos pidät perinteisestä nestemäisestä vahasta, suosittelemme erittäin helppokäyttöistä ja silti todella kestävää Meguiar’s Hybrid Ceramic Liquid Waxia (G200416). Jos taas haluat levittää autoosi suojaavan kevytpinnoitteen, valintasi on aerosoli muodossa oleva Meguiar’s Ultimate Fast Finish (G18309EU), jolla käsittelet autosi kaikki pinnat muutamassa minuutissa.

 

© HL Group | Design by Ideavirta