Miksi spraymaalattu pinta alkaa kuplia?

Kuplien syntymisen syyt

Huono pohjustus

Kuplien muodostuminen spraymaalauksen aikana voi johtua monista syistä, joista yksi merkittävimmistä on huono pohjustus tai huonolaatuinen pohjamaali. Yleensä, kun pohjamaali ei riittävästi tartu pintaan, se voi johtaa löysiin kohtiin, jotka lopulta kehittyvät kupliksi tai irrota isompina palasina pois. Esimerkiksi, jos käytetään väärää tyyppiä (esimerkiksi alkydimaalia) tai vanhentunutta pohjamaalia, tulokset voivat olla ikäviä.

  1.                 Hyvä pohjustus lisää tarttuvuutta.
  2.                 Varmista, että pohjamaali on kuivunut täysin ennen maalausta.

Varmista että käytettävät tuotteet ovat yhteensopivia keskenään, eli ei alkydia akryylin alle. Laadukkaita pohjamaaleja löytyy Colornetin valikoimasta useassa eri sävyssä, esimerkiksi tämä SPRAY MAXin Unifill. Muista tarkistaa myös että maalattava pinta on käytettävän spraymaalin kestävä. Tätä voi kokeilla varovasti esimerkiksi kostuttamalla rättiä tinneriin ja kokeilemalla huomaamattomasta paikasta kevyesti hankaamalla. Jos pinta liukenee tai pehmenee huomattavasti niin pinta ei sovellu spraymaalaukseen ilman erillistä eristepohjamaalia.

Maalattava pinta ei ollut riittävän puhdas

Toinen yleinen syy kuplien syntyyn on maalauspinnan epäpuhtaudet. Jos pinta on likainen, rasvainen tai pölyinen, maali ei tartu kunnolla. Tämä voi johtaa kuplimiseen, mikä valitettavasti pilaa koko työn.

  1.               Puhdistusvaihe on kriittinen. Käytä laadukkaita puhdistusaineita pintojen puhdistuksessa. Älä missään nimessä käytä tärpättiä tai rasvaisia liuottimia pinnan puhdistukseen.
  2.                 Tarkista, että pinta on täysin kuiva ennen spraymaalausta.

Huolehtimalla näistä seikoista voidaan merkittävästi vähentää kuplien riskiä ja varmistaa kauniimpi parempi maalausjälki.

Ympäristötekijät vaikuttavat

Liian korkea ilmankosteus

Ympäristötekijät, kuten ilmankosteus, voivat merkittävästi vaikuttaa spraymaalauksen lopputulokseen. Kun kosteusprosentti on liian korkea, maali kuivuu hitaammin, mikä voi johtaa kuplien muodostumiseen.

  1.                 Ihanteellinen kosteusprosentti on 40-60%.
  2.                 Tarkista sään vaikutus ja vältä maalaamista todella kostealla säällä.

Maalauslämpötilan vaikutus

Maalauslämpötila on myös olennainen tekijä. Liian alhainen tai liian korkea lämpötila voi vaikuttaa maalin koostumukseen ja siihen, miten se tarttuu pintaan.

  1.                 Ihanteellinen lämpötila on 15-25 °C.
  2.                 Vältä äärimmäisiä lämpötiloja; ne voivat vaikuttaa haitallisesti kuivumiseen ja tarttuvuuteen.

Oikeiden ympäristöolosuhteiden huomioiminen voi estää kuplien syntymistä ja vaikuttaa lopputulokseen.

© HL Group | Design by Ideavirta