Valitse maalarinteippi maalisi perusteella

Väärän teipin valinta tai sen virheellinen käyttö voi johtaa useisiin ongelmiin, kuten epätasaisiin rajoihin, värin leviämiseen, tai ylimääräiseen työhön. Kun aloitat maalausprojektiasi teippaaminen on olennainen osa onnistunutta lopputulosta. Tässä muutamia vinkkejä teippauksen maailmaan.

Maalarinteippi maalin mukaan

Maalarinteipillä tarkoitetaan maalarin yleisteippiä, jolla kiinnitetään suojamuovia tai suojataan alueita maalilta. Yleisenä ohjeena voidaan sanoa, että mikään maalarinteippi ei saisi olla pinnassa useita päiviä. Muutoin riski liiman jäämisestä pintaan kasvaa. Vaikka maalarinteippi on yleisnimi, eivätkä markettien maalarinteipit sovi yhteen automaalien kanssa. Nämä markettiteipit eivät yleensä kestä lämpöä, eikä liuottimia, eivätkä myöskään vettä. Niiden liima ei pidä teippiä varmasti kiinni. Näissä hommissa kannattaa siis valita automaalien kanssa toimiva teippi, näin säästät itsesi turhilta murheilta.

Valkoinen ja keltainen maalarinteippi liuotinohenteisille maaleille

Nämä ovat ns. Perusmaalarinteippejä, hyviä perustuotteita, kunhan käytät niitä oikein. Valkoinen ja keltainen väri kertoo siitä, että nämä teipit sopivat vain liuotinohenteisen maalin kanssa. Jos tätä teippiä käytät vesiohenteisen maalin kanssa, on mahdollista että teipin reunasta maali pehmentää teipin liimaa ja maali pääsee leviämään teipin alle. Lopputuloksena tästä on epätasainen rajaus. Näiden teippien lämmönkesto on hetkellisesti 80 – 100 oC astetta. Mikäli teippi altistuu pidempään tai korkeammalle lämmölle, on vaarana liiman palaminen kiinni pintaan tai pahimmassa tapauksessa teippiä on hankala poistaa pinnasta.

Värilliset, kuten vihreät ja siniset maalarinteipit vesiohenteisille maaleille

Yleisesti ottaen värikkäät maalarinteipit ovat tarkoitettu vesiohenteisille maaleille. Näiden kanssa ei siis ole em. riskiä, että teippi päästää maalia rajauskohdasta “läpi”. Värillinen teippi on oikeastaan aina parempi valinta, koska ne käyvät myös liuotinohenteisille maaleille. Voit siis hyödyntää samaa teippiä eri projekteissa. Nämä teipit kestävät myös hieman korkeampia lämpötiloja, hetkellisesti jopa 120-130 oC astetta.

© HL Group | Design by Ideavirta